Tanácsok a stresszmentes költöztetéshez

Mindannyian tisztában vagyunk, hogy a költöztetés napja nem egyszerű, mi mégis azt mondjuk, hogy lehet akár stresszmentes a költöztetés.

Rengeteg dolgot kell előtte is és utána is elintézni, ráadásul, ha még valamit el is felejt, biztosan ideges is lesz. Ha azt hiszi, hogy lehetetlen a költözéssel járó stresszt csökkenteni, nos, akkor engedje meg, hogy elmondjuk, valójában lehetséges, sőt a költöztetés napját egy vidám, stressz mentes nappá teheti. Az előre tervezés és szervezés a leghatásosabb stressz csökkentő módszer. Ha meggyőződött arról, hogy mindent megfelelően előkészített és megszervezett, akkor nem kell majd azon aggódnia, hogyan fog alakulni a költöztetés

Tanácsok a stresszmentes költöztetéshez

Ha bármilyen problémája merülne fel, ne hezitáljon, kommunikáljon a költöztetés lebonyolítóival. Jelentősen csökkentheti a feszültséget, ha megpróbálja már előre nem túlreagálni a kisebb akadályokat, mert azok mindig előfordulhatnak, bármilyen alapos is volt előtte a tervezés.

A költőztetés stresszes és nehéz időszak, de van mód az elkerülésére. Maga a gondolat, hogy felteszi az életét egy teherautóra, valóban ijesztőnek tűnik és pontosan ez az, amiért fontos tisztában lennie azzal, hogy kire bízza a költöztetést.

Fontos, hogy olyan megbízható költöztető céget találjon, akiben megbízhat. De dönthet úgy is, hogy félreteszi a problémákat és nálunk rendeli meg lakása vagy cége költöztetését.

A költöztetés egy fokozottan stresszes időszak, ezért szeretnénk megosztani Önnel néhány egyszerű költözési technikát és tippet, melyek zavartalanná és könnyebbé teszik ezt az időszakot.

Mielőtt elkezdene csomagolni, nézzen körül és döntse el, melyek azok a dolgok, amelyekre igazán szüksége van és melyeket használ is. Elképesztő, hogy az évek folyamán mennyi felesleges dolgot tudunk felhalmozni, éppen ezért szükségtelen ezeket magunkkal vigyük. Adományozza vagy ajándékozza el felesleges ruháit, ingóságait, így akár a költöztetés költségeit is csökkentheti.

Alaposan tervezze meg a költözés napját. Egy igazán hozzáértő költöztető cég biztosan el fogja szállítani tárgyait rossz időben is, de mennyivel jobb érzés lenne ez napsütésben, tehát kísérje figyelemmel az időjárás jelentést, hogy a legmegfelelőbb napot ki tudja választani.

A tökéletes költöztető cég kiválasztása

Alábbiakban talál néhány alapvető lépést, amelyek segíthetnek a tökéletes költöztető kiválasztásában:

  • kezdje a cégek bemutatkozó szövegének elolvasásával
  • olyan cégeket válasszon melyek jó ismertetővel és hírnévvel rendelkeznek
  • ellenőrizze, hogy a cég legálisan működik-e. Sajnálatos módon sok cég törvénytelenül működik, vagy álcégnél mögé bújt magán személy
  • végül ha megbizonyosodott, hogy a cég ténylegesen létezik és semmiféle panaszt nem hallott róluk, kérjen ingyenes árajánlatot. De ne feledje, nem biztos, hogy a legolcsóbb cég lesz a legjobb választás. Ha egy árajánlat jelentősen alacsonyabb, mint más cégeké, jobban teszi, ha kétszer is meggondolja mielőtt megbízza őket. A túlzottan alacsony árajánlat gyakran rejtett költségekkel jár.

Olyan költöztetőt válasszon, akinek jó hírneve van és jó referenciákkal rendelkezik!

Csomagolóanyagok beszerzése

A tökéletes költöztető kiválasztása után a következő lépés a megfelelő csomagolóanyag beszerzése. Vegye fel a kapcsolatot a költöztetővel és kérje meg, hogy biztosítson Önnek csomagoló anyagokat. Szüksége lesz különböző mérető dobozokra, címkékre a dobozok megjelöléséhez, újságpapírra vagy selyempapírra és természetesen légpárnás fóliára a törékeny tárgyak megóvásához.

Időben kezdjen csomagolni

A sikeres költöztetés utolsó lényeges eleme, hogy időben kezdje el a csomagolást. Készítsen listát és kezdjen el csomagolni legalább 2 vagy 3 héttel a költöztetés napja előtt, így kevesebb az esélye, hogy valamit elfelejt. Csomagolás előtt feltétlenül válogassa szét a dolgait, címkézze fel a dobozokat tartalmuk szerint – ez megkönnyíti a kicsomagolást.

Az évek folyamán azt tapasztaltuk, hogy sokan az utolsó pillanatban készülnek el, pedig már a költöztetés előtt 30 nappal érdemes tervet készíteni: a csomagoló anyagok beszerzésétől, az e-mailjei átirányíttatásáig.

HerkulesTrans költöztetés 1999-2019 © Minden jog fenntartva.